Binecuvântarea lucrărilor de refacere a picturii vechii biserici din Jina

Sute de credincioși au participat în duminica a douăzeci și noua după Rusalii la binecuvântarea lucrărilor de refacere a picturii vechii biserici din Jina, localitate sibiană cu îndelungată tradiție pastorală. Slujba de sfințire, urmată de Sfânta Liturghie, au fost oficiate de IPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor numeros de preoți și diaconi din Sibiu și Mărginimea Sibiului.

Comunitate cu îndelungată tradiție pastorală, localitatea sibiană este menționată pentru prima dată în documentele vremii în secolul al paisprezecelea. Tot vechile însemnări menționează și existența unei vechi biserici de lemn, pe locul căreia a rămas doar o troiță. Biserica actuală, cu hramul „Buna Vestire”, a fost zidită în anul 1795 pe cheltuiala credincioșilor și a Regimentului I de Graniță, de la Orlat.

Potrivit tradiției zilelor de sărbătoare, credincioșii au purtat cu mândrie hainele populare, unele din ele păstrate din moși strămoși.

La finalul slujbei, ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, le-a înmânat acte de cinstire tuturor celor care au contribuit la lucrarea de refacere a picturii originale, adevărată operă de artă bisericească realizată inițial în urmă cu mai bine de două sute de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente