Binecuvântarea lucrărilor de construcție la biserica din Sânmărtin

Astăzi, în duminica a 29-a după Rusalii, Mitropolitul Clujului a fost prezent în filia Sânmărtin a parohiei Măcicaș, din protopopiatul Cluj I, potrivit radiorenasterea.ro. Înainte de Sfânta Liturghie ÎPS Părinte Andrei a binecuvântat lucrările desfășurate în ultimii ani la biserica ce poartă hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Mai apoi ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din această filie.

În cadrul cuvântului de învățătură, pornind de la pericopa evanghelică citită azi, ÎPS Sa le-a vorbit credincioșilor despre recunoștință. Răspunsurile au fost date la Sfânta Liturghie de un grup vocal de la Seminarul Teologic din Cluj, iar un grup de femei din corul parohiei Măcicaș a interpretat câteva pricesne. La finalul Sfintei Litughii, ÎPS Andrei, i-a miruit pe toți credincioșii prezenți și le-a înmânat câte o carte de rugăciuni și iconițe. Preotul paroh, pr. Marius Bolbos a fost ridicat la rangul de sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru. De asemenea primarului comunei Chintei, de care aparține și localitatea Sânmărtit, și doamnei Lucia Magdalena Suciu le-a fost acordată o diplomă de aleasă cinstire, din partea ÎPS Andrei, pentru sprijinul oferit bisericilor din comună și pentru ajutorul acordat la lucrările efectuate la biserica din filia Sânmărtin. Diplome de aleasă cinstire au primit și prim epitropul și membrii consiliului parohial. Vizita ÎPS Andrei în Sânmărtin a prilejuit o mare bucurie acestei comunități, mai ales că în mijlocul lor nu s-a mai aflat un ierarh încă din anul 1974. Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Sânmărtin a fost construită între anii 1906-1910. Locașul de rugăciune a fost resfințit în 1974 de ÎPS Iustinian al Maramureșului și Sătmarului, pe atunci episcop vicar al eparhiei clujene. În ultima perioadă la biserică s-au efectuat lucrări capitale. Exteriorul locașului de cult a fost reconstruit integral, iar geamurile au fost înlocuite cu vitralii.

De asemenea podelele din biserică au fost înlocuite cu parchet. Lucrările au fost binecuvântate în această dimineață de ÎPS Mitropolit Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente