Binecuvântarea Casei de Cultură din Caransebeș

Joi, 24 ianuarie, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți, a sfințit Casa de Cultură „George Suru” din municipiul Caransebeș. La eveniment au participat autorități centrale, județene și locale precum și oameni de cultură din Reșița și Caransebeș, după cum informează episcopiacaransebesului.ro.

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a subliniat: „Astăzi de Ziua Unirii Principatelor Române suntem invitații domnului primar Ion Marcel Vela și a domnului director Cojocaru să inaugurăm, să binecuvântăm această sală de spectacole și întregul așezământ cultural. Ne bucurăm să vedem și aici o sală de spectacole la cele mai înalte standarte și ne bucurăm pentru cetățenii municpiului Caransebeș și pentru credincioșii noștri care vor beneficia direct de serviciile acestui așezământ cultural, de tot ceea ce va oferi acum și în viitor Casa de Cultură pentru spiritul și mintea celor care doresc să se apropie de Dumnezeu și de tot ceea este frumos. A fost o bucurie să participăm la acest moment care marchează istoria municpiului Caransebeș și ne bucurăm să avem în centrul istoric al Caransebeșului un complex cultural-spiritual format din Catedrala episcopală, Reședința episcopală și această frumoasă Casă de cultură.”

„Putem spune că astăzi s-a finalizat inaugurarea acestui locaș de cultură pentru toți cetățenii din Caransebeș, pentru toți cetățenii care aici în Casa de Cultură George Suru vor evolua pe scenă, vor prezenta spectacole, vor susține concerte, vor fi implicați într-un mod sau altul implicați în actul cultural dar și pentru spectatorii care în sală fiind își vor hrăni spiritul. Casa de Cultură este un vis împlinit al nostru și sperăm să se bucure de ea toți cetățenii municipiului Caransebeș”, a precizat Ion Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș.

Casa de Cultură „George Suru” din municpiul de pe Sebeș și Timiș este situată în centrul Caransebeșului și este găzduită de o clădire monument istoric veche de 129 de ani care în ultimii a suferit ample lucrări de consolidare, renovare și înfrumusețare și a fost amenajată o frumoasă sală de spectacole având o capacitate de 260 de locuri.

Comentarii Facebook


Știri recente