Binecuvântarea Capelei funerare din Tulcea

În ziua pomenirii Soborului Sf. Arh. Gavriil, luni, 13 iulie 2015, a avut loc slujba de binecuvântare a noii Capele „Sf. Arh. Gavriil” din Cimitirul Eternitatea Nouă din Tulcea, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat slujba de binecuvântare a noului locaş şi apoi Sfânta Liturghie arhierească la care au participat numeroşi credincioşi.

În cuvântul de învăţătură P.S. Sa a arătat bucuria de a binecuvânta rodul ostenelilor preoţilor din oraş în înălţarea acestui aşezământ ce va avea o destinaţie specială.

Totodată ierarhul a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui proiect deosebit de importat pentru viaţa cultică şi socială a oraşului.

Construcţia începută în anul 2002 sub egida Primăriei Tulcea a fost abandonată până în anul 2013 când, la intervenţia Centrului Eparhial, a fost cedată protopopiatului Tulcea care s-a ocupat de finalizarea lucrărilor.

Pe lângă biserica mare din centru, locaţia mai cuprinde patru mici capele funerare, sală praznicală, birouri şi alte dependinţe.

Comentarii Facebook


Știri recente