Binecuvântarea căminelor studențești la Galați

A devenit o tradiție în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca manifestările spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei în spațiul universitar gălățean să debuteze cu sfințirea căminelor studențești și binecuvântarea tinerilor studenți și masteranzi ai Universității „Dunărea de Jos”.

În acest context, joi, 31 octombrie 2013, începând cu orele 18.30, tinerii membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala locală „Sfântul Apostol Andrei”, în cooperare cu Liga Studenților din Galați au organizat sfințirea căminelor studențești din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza”, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Evenimentul a avut loc în Căminul B din incinta campusului universitar unde, un sobor de 15 preoți din slujirea socială, precum și preoți din administrația Centrului Eparhial, sub înalta binecuvântare a Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte dr. Casian Crăciun, a săvârșit slujba de sfințire a apei.

Tinerii studenți din cămine, cu icoane și lumânări aprinse în mâini au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic din spațiul în care-și petrec o parte din anii studenției.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oferit tinerilor studenți și masteranzi iconițe, binecuvântând și încurajând pe toți ce prezenți.

Din holul Căminului B, într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoțiți de câte un grup de elevi seminariști au vizitat fiecare cameră din cele 8 cămine studențești, stropindu-le cu apă sfințită și binecuvântând tinerii studenți.

Preț de câteva ore, pe holurile căminelor au răsunat troparele Crucii și ale Sfântului Apostol Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente