Binecuvântare pentru seminariștii bucureșteni

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din București au participat astăzi, 16 septembrie 2014, la festivitatea de început de an școlar. Prezent în mijlocul lor, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat, în holul instituției de învățământ, o slujbă de Te Deum, informează TRINITAS TV.

„Am înălțat împreună cu dumneavoastră rugăciuni ca tot procesul de învățământ din cursul acestui an să se desfășoară cu rezultate cât mai frumoase. Vă felicităm cu prilejul începutului noului an de învățământ teologic, vă urăm mult spor și multă binecuvântare de la Dumnezeu”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul.

Preasfinția Sa a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat elevilor și dascălilor la început de an școlar, iar la final a binecuvântat cantina seminarului și sălile de clasă.

Cei mai emoționați la festivitate au fost elevii de la clasa a IX-a.

Seminarul Teologic din București a fost înființat de Mitropolitul primat Nifon, în anul 1872. După 1948 a fost desființat și transformat în școală de cântăreți, iar după câțiva ani de exil a fost readus în București în anul 1957.

Comentarii Facebook


Știri recente