Binecuvântare pentru reprezentanții Episcopiei Romanului și Bacăului la Reuniunea Națională a Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare

Cei 50 de reprezentanți ai Eparhiei Romanului și Bacăului la cea de-a doua ediție a Reuniunii Naționale a Tinerilor Ortodocși de la Baia Mare s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, astăzi, 3 septembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, informează epr.ro.

Tinerii, proveniți din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei, au fost binecuvântați de ierarh, care le-a ținut și un scurt cuvânt de folos duhovnicesc înaintea deplasării spre Cetatea Huniazilor. De asemenea, Preasfinția Sa le-a oferit câte o iconiță cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei și a Catedralei din Roman. Coordonatorul grupului eparhiei este preotul Daniel Marari, directorul Centrului Catehetic „Cuvioasa Parascheva”.

Reuniunea la care participă 3500 de tineri din întreaga Patriarhie, dar și din țările ortodoxe surori, se desfășoară în perioada 3 – 6 septembrie și se dorește a fi un eveniment cultural, religios și misionar. Participanții au posibilitatea să viziteze obiectivele de referință din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, să participe la conferințe și dezbateri cu invitați de seamă ai vieții spirituale, culturale și artistice românești.

Comentarii Facebook


Știri recente