Binecuvântare pentru elevii și profesorii clujeni

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat luni, 22 septembrie, pe elevii și cadrele didactice din municipiul Cluj-Napoca, la început de an școlar. Slujba de Te Deum a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, informează „Ziarul Lumina”.

IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat în Catedrala Mitropolitană o slujbă de Te-Deum. Au fost înălțate rugăciuni pentru ca elevii și cadrele didactice să crească din punct de vedere duhovnicesc și să aibă putere de munca în noul an școlar. Au luat parte la slujba de binecuvântare elevi de la numeroase școli din municipiu, însoțiți de profesorii lor de religie, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj și ai Centrului Eparhial.

IPS Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe elevi să își înceapă întotdeauna activitatea cu o rugăciune: „Pe lângă învățăturile multe pe care ni le predau dascălii noștri, profesorii noștri, este foarte important să zicem Tatăl Nostru, să ne rugăm dimineața și seara și în toată duminica să venim la biserică, pentru că așa creștem mari, sănătoși, voinici, cuminți și înțelepți. Întotdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu, lucru acesta l-am făcut și noi acum, am început anul nou școlar rugându-ne cu toții în Catedrală. E adevărat, însă, că și rugăciunea trebuie făcută bine, nu neapărat rugăciuni lungi, dar rugăciuni făcute din toată inima, acestea sunt ascultate de bunul Dumnezeu”.

La slujba de Te-Deum oficiată în Catedrala Mitropolitană a fost prezent și inspectorul școlar general, Valentin Cuibus, care i-a îndemnat pe elevi să își asculte dascălii, părinții și îndrumătorii, pentru că aceștia le doresc doar binele.

„Școala încearcă să facă educație. Va putea să facă acest lucru doar împreună cu familia și societatea. Singuri nu vom putea să facem niciodată nimic”, a spus inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus.

Comentarii Facebook


Știri recente