Binecuvântare pentru elevi la Satu Mare

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a participat la festivitățile prilejuite de începerea noului an școlar de la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din municipiul Satu Mare, informează „Ziarul Lumina”.

Prezent la deschiderea festivă a noului an școlar, care a avut loc marți, 16 septembrie, PS Iustin Sigheteanul a oficiat slujba de sfințire a noului altar de vară de la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”. Apoi, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat elevi de la toate ciclurile de învățământ, alături de cadrele didactice și de părinți.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Marian Bilt a fost hirotonit întru preot pe seama credincioșilor din Parohia Săpâia, Protopopiatul Chioar, iar teologul Valerian Vele a fost hirotonit diacon, conform Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

După ce a citit mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia începerii noului an școlar, PS Iustin Sigheteanul a felicitat pe directorul Liceului Teologic, părintele Gabriel Groza, și a urat succes corpului didactic și elevilor în noul an școlar. De asemenea, binefăcătorii care au contribuit la ridicarea noului altar de vară și au oferit sprijin instituției de învățământ, au primit diplome de vrednicie.

Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” a fost prima școală confesională ortodoxă din țară, care s-a dezvoltat în timp, astfel că în prezent aici predau peste 50 de cadre didactice și învață 540 de elevi, din toate ciclurile de învățământ, inclusiv grădiniță, conform celor precizate de PS Iustin Sigheteanul.

Ierarhul a menționat că din anul școlar următor, conducerea liceului intenționează să înființeze o clasă cu profil pedagogic și una cu profil sanitar, astfel că, odată cu această dezvoltare și creștere a numărului de elevi, instituția de învățământ va deveni un Colegiu Teologic Ortodox, o școală reprezentativă pentru municipiul Satu Mare. PS Iustin Sigheteanul a vizitat grădinița și copiii din clasa zero, din cadrul instituției de învățământ, binecuvântându-i cu acest prilej pe cei mici.

Vizita ierarhului în municipiul Satu Mare a continuat la Spitalul pentru persoane vârstnice, prilej cu care a oficiat slujba de sfințire a paraclisului unde slujește preotul Sorin Galeș. Ierarhul a participat, apoi, la ședința cu profesorii de religie din județul Satu Mare, care a avut loc în sediul Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, ședința fiind organizată pr. Vasile Marcian Onea, inspectorul de religie al județului.

Comentarii Facebook


Știri recente