Binecuvântare pentru credincioșii parohiei Ramna

În Parohia Ramna, Protopopiatul Reșița, s-au desfășurat zilele trecute mai multe evenimente importante pentru viața comunității.

Astfel, în Duminica după Înăltarea Sfintei Cruci, credincioșii parohiei Ramna l-au cinstit într-un mod mai deosebit pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. În cuvântul de învătură rostit cu prilejul acestui fericit evenimet, părintele paroh a evidențiat calitățile sfântului ierarh de rugător către Tronul Preasfintei Treimi, dar și darul acestuia de a săvârși minuni, după cum ne-a mărturisit Diac. Nicolae Codrea.

De asemenea, părintele a mărturisit: „Deoarece în biserica ortodoxă II, cunoscută de localnici cu denumirea „din vale”, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș este pictat pe catapeteasmă și este considerat ocrotitor al acestei parohii. Cu timpul oamenii au dobândit o evlavie mai mare la acest sfânt ierarh. În anul 2011, în ajunul sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebesului, racla cu părticele din sfintele moaste ale sfânului, care atunci se afla în biserica parohială, a fost adusă și în biserica parohiei noastre. Văzând atunci numărul mare de credincioși care au participat la slujba Vecernie cu Litie, care au venit să-l cinstească pe acest sfânt ierarh al Banatului, am socotit că este bine să-l cinstim de acum înainte într-un mod mai deosebit. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate și rugăm pe Sfântului Ierarh Iosif să pazească și să ocrotească comuna noastră cât și cele două biserici ale acestei parohii împreună cu credincioșii ei”, a arătat pr. paroh Ovidiu Urzicaru.

Ziua de luni a fostă dedicată începutului de an școlar, părintele paroh binecuvântând elevii, cadrele didactice, precum și a sălile de curs. În cursul zilei de marți, 17 septembrie, avut loc o slujbă de sfințire a noului sediu al grădiniței cu program normal din localitate. La eveniment au participat autorități locale, conducerea instituției de învățământ, alături de copiii celor două grupe, înscriși la începutul acestui nou an școlar, însoțiți de părinții lor.

Inagurarea acestui sediu a venit în urma unei sedințe a consiliului local și a fost necesară deoarece vechea locație necesita costuri suplimentare la întreținere și chirie. Entuziasmul celor mici a fost pe masură, cu toții s-au bucurat de noul spațiu fiind primiți cu multă căldură și dragoste de către cadrele didactice și cu dulciuri și suc din partea autorităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente