Binecuvântare pentru credincioșii Parohiei Făget I

Vineri, 7 august, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Făget I din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a Crucii pentru noua biserică parohială, aflată în curs de edificare. În cadrul slujbei, Chiriarhul a fost înconjurat de un ales sobor de slujitori, alcătuit din pr. Ionel Popescu, vicar eparhial, pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, pr. Ioan Jurj, parohul bisericii si din toți preoții Protopopiatului Făget.

Slujba de sfințire a fost precedată de săvâșirea Acatistului Adormirii Maicii Domnului de către soborul slujitorilor în prezența a numeroși fii duhovnicești ai parohiei, potrivit mitropolia-banatului.ro.

În continuare, a avut loc montarea Sfintei Cruci pe cupola centrală a viitorului locaș de cult al credincioșilor ortodocși din Făget, fiind donată de către familia Florea, enoriași ai parohiei. La acest eveniment important pentru comunitate de aici, au fost prezenți și numeroase oficialități locale și județene.

Parohia Făget I, cu hramul „Înălţarea Domnului“, are 480 familii cu 1540 credincioşi iar preoții slujitori ai bisericii sunt Ioan Jurj și Bujor Păcurar.

Comentarii Facebook


Știri recente