Binecuvântare pentru credincioșii din Parohia Rubla

Ieri, Înalt Preasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Rubla de pe Valea Râmnicului, din județul Buzău. Înalt Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte preoți din cadrul Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, protoierei, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Buzău, preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

Înalt Preasfinția Sa a fost întâmpinat de copii ai satului îmbrăcați în costume populare, care au dăruit flori ierarhului și i-au urat bun venit în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Rubla.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, corul de copii a susținut un mic concert de colinde și cântece de sărbători și au primit daruri și iconițe din partea Înalt Preasfinției Sale. În cadrul vizitei, ierarhul a apreciat și lucrările care s-au săvârșit la biserica nouă a parohiei, care a fost ridicată în anii 2007-2011, și a spus că vizita săvârșită ieri a fost pentru a încuraja dorința credincioșilor de a-și împodobi noul lăcaș de rugăciune cu pictură în frescă.

„Mă bucur de fiecare dată când vin în mijlocul vostru să văd o comunitate de credincioși tânără, cu mult entuziasm, strâns unită în cuget și lucrare cu părintele paroh Adrian Bitere. Din modestie ați spus că această biserică este mică, dar este o adevărată catedrală a câmpului, poate cea mai mare biserică din zona de câmpie a Buzăului”, a spus Înalt Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente