Binecuvântare pentru absolvenții Centrului militar „Decebal”, Sibiu

Ultima promoție de militari de la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică „Decebal” din Sibiu a absolvit cursurile din perioada 2013-2014 și a fost repartizată în unități militare din țară în cadrul unei ceremonii organizate astăzi, 7 martie, în incinta instituției. Absolvenții au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a oficiat o slujbă religioasă, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La ceremonie au participat prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, generalul prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, colonelul Radu-Marius Pop, comandantul centrului de instruire din Sibiu, colonelul Dorin Alexandrescu,. comandantul Batalionului Instrucție Comunicații și Informatică „Frații Buzești” din Craiova, col. dr. Gheorghe Dincă, comandanții unităților militare și reprezentanții structurilor de apărare și ordine publică din cetatea transilvană, părinții, rudele și apropiații absolvenților.

După intonarea imnului național, IPS Mitropolit Laurențiu și un sobor de preoți și diaconi au oficiat o slujbă de binecuvântare a militarilor. Ierarhul i-a felicitat mai apoi pe absolvenți și i-a îndemnat să-și respecte până la capăt jurământul depus înaintea lui Dumnezeu de a-și sluji patria în orice moment al vieții.

„Biserica este mereu alături de Armată, de această instituție atât de importantă a neamului nostru. A fi slujitor în Armată este una dintre cele mai importante demnități din această lume . Ne bucurăm că de fiecare dată cereți binecuvântarea lui Dumnezeu și că jurământul militar este desăvârșit de formula <<Așa să ne ajute Dumnezeu!>>. Este cea mai mare binecuvântare pe care o putem invoca acum asupra dumneavoastră, profesori și instructori militari din această academie, dar mai ales asupra celor care au primit acum o misiune în calitate de ofițeri”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Onoare și înaltă pregătire

Ceremonia a continuat cu numirea în funcții a absolvenților și repartizarea lor în centrele militare din țară. Șeful de promoție a primit din partea colonelului Radu-Marius Pop și a comandantului Dorin Alexandrescu, o diplomă de merit și un premiu.

Autoritățile prezente au transmis mesaje de felicitare și de încurajare a absolvenților în misiunile pe care le vor avea de acum înainte în teatrele de operațiuni sau în alte situații.

„Astăzi, porțile către o carieră militară de success vă sunt larg deschise,. Depinde numai de dumneavoastră să parcurgeți acest drum lung”, a spus rectorul gen. Ghiță Bârsan. În mesajul său, președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea le-a transmis militarilor gândurile de bine, iar cadrelor didactice aprecierile comunității sibiene.

„Noi, cei care conducem temporar destinele județului Sibiu, cunoaștem și apreciem munca deosebită a cadrelor didactice în această nobilă activitate de șlefuire și de pregătire a viitorilor ofițeri ai Armatei Române”, a spus Ioan Cindrea. Prefectul Sibiului a vorbit absolvenților și le-a apreciat interesul față de această componentă esențială a Armatei Române, arma comunicațiilor. „Faptul că ați absolvit aceste cursuri arată că i-ați cinstit prin profesionalism și devotament atât pe profesorii îndrumători, dar și pe părinții care v-au susținut în acest demers deosebit”, a subliniat prefectul Ovidiu Sitterli. Nu în ultimul rând, comandantul Radu-Marius Pop i-a îndemnat pe absolvenți să fie mereu pregătiți pentru misiunile încredințare în cariera lor militară.

„Trebuie să vă pregătiți intens pentru a fi buni specialiști în arma comunicațiilor și pentru a face față în teatrele de operațiuni și în misiunile internaționale. Trebuie să demonstrăm că militarii români sunt bine pregătiți și fac onoare țării noastre”, a evidențiat colonelul Radu-Marius Pop.

Ceremonia s-a încheiat cu parada militară a absolvenților și cadrelor didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente