Binecuvântare la începutul noului an școlar pentru seminariștii buzoieni

Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău și-a deschis luni, 15 septembrie, porțile în noul an școlar pentru elevii seminariști, informează „Ziarul Lumina”.

La Paraclisul arhiepiscopal „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, elevii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de preoți profesori de la seminar. În continuare, slujba de Te Deum la început de an școlar a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de slujitori.

La slujbă au participat anul acesta și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

„Noi ne dorim ca toți cei care ați optat pentru urmarea cursurilor la această școală teologică să o absolviți cu bine și să fiți selectați mai târziu ca slujitorii sfintelor altare. Ca ierarh al acestei eparhii este firesc să port grijă de școala teologică din Buzău care m-a format și pe mine și pe părinții profesori care vă educă și pe dumneavoastră. Dacă dorim să avem o societate cu oameni buni și o Biserică cu buni creștini, este nevoie de educație pe toate planurile, de o educație frumoasă, înaltă, în școlile acestea speciale, seminariile teologice, unde sunt pregătiți următorii formatori de conștiință și de credință”, a spus IPS Arhiepiscop Ciprian. Începând cu acest an școlar, la Buzău s-a reînființat Școala de cântăreți bisericești, ne-a transmis Dragoș Olteanu, consilier media eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente