Binecuvântare de lucrări la biserica din Mândra, Sibiu

Comunitatea de la Mândra, județul Sibiu, l-a avut în mijlocul ei, duminică, 16 februarie 2014, pe Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a venit în parohia sibiană pentru a binecuvânta lucrările de renovare efectuate la Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. În ultima perioada, prin grija preotul paroh Nicolae Cazacu și prin eforturile credincioșilor și a donatorilor, biserica a fost reparată la exterior, prin schimbarea acoperișului și a tencuielilor, iar la interior s-a înlocuit podeaua, ușa de la intrare și o parte din mobilier, după cum informează site-ul mitropolia-ardealului.ro. La slujba de binecuvântare din Duminica Fiului risipitor au participat mulțimi de credincioși din Mândra, dar și fii ai satului.

După slujba de sfințire a urmat Sfânta Liturghie arhierească. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Nicolae Cazacu a fost hirotesit iconom, ca semn de mulțumire și de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă de la Mândra.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a explicat pe larg Evanghelia citită la Sfânta Liturghie din Duminica întoarcerii Fiului risipitor. Ca și celelalte duminici dinaintea Postului Mare, a subliniat ierarhul, această etapă din pregătirea noastră duhovnicească pentru intrarea în perioada premergătoare Învierii Domnului ne cheamă la o pocăință profundă.

Sărbătoarea de la Mândra s-a încheiat cu o ceremonie de acordare a mai multor acte de cinstire pentru Adunarea și Consiliului parohiale, pentru Primăria Loamneș și Consiliul local și pentru mai mulți binefăcători. Părintele Cazacu i-a oferit Părintelui Mitropolit la sfârșitul ceremoniei o icoană a Maicii Domnului și i-a mulțumit pentru vizita pastorală în parohia sibiană.

Comentarii Facebook


Știri recente