Binecuvântare de lucrări în Parohia Jibert. IPS Laurențiu în mijlocul credincioșilor

Credincioșii din Jibert, județul Brașov, au primit în 9 octombrie 2017 vizita IPS Mitropolit Laurențiu. Ierarhul a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii ani la biserica parohială, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Credincioșii prezenți au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Biserica din Jibert are ca hram Înălțarea Domnului. După slujba de sfințire, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alin Mihai Boboc a fost hirotonit preot pentru Parohia Bran-Predeluț, iar tânărul teolog Claudiu Dorian Vasile Streulea a fost hirotonit diacon. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul Anatoly din Brașov.

Cuvântul ierarhului a făcut referire la textul evanghelic duminical și a fost concentrat pe ajutorul primit de la Dumnezeu, în momentele grele, dacă vom avea încredere în El și nu ne vom pierde speranța.

Fiecăruia dintre noi ne rânduiește Dumnezeu șansa ieșirii (n. red.: dintr-o situație grea), nu printr-o  minune așteptată de noi la casele noastre, așa cum vrem noi, adică îndată ce apare necazul să se ridice și să apară bucuria, ci în momentul în care Îl căutăm, știind că El iese întotdeauna în întâmpinarea noastră. Mântuitorul nu s-a dus la casa femeii îndată ce a murit copilul ei, ci a lăsat ca toți să vadă cât de mare este puterea lui Dumnezeu dacă omul vine spre El, Îl întâmpină, iar Hristos iese în întâmpinarea lui, a subliniat ierarhul.

Pentru eforturile depuse în ultimii ani la renovarea bisericii parohiale, dar și pentru activitatea pastorală și misionară din comunitate, în special în rândul tinerilor, părintele Iulian Ungureanu a fost hirotesit iconom.

Foto credit: mitropolia-ardealului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente