Binecuvântare arhierească pentru credincioșii Parohiei Dud din Arad

În Duminica a 3-a după Paşti, numită și a Mironosiţelor, Înatpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială din satul Dud, Protopopiatul Ineu, a precizat Protos. dr. Iustin Popovici.

Înaltpreasfinţia Sa a rostit cuvântul de învățătură intitulat „Slujire aleasă” (cf. Pericopelor Scripturistice ale duminicii, Fp. Ap. 6; Mc. 15; 16). Ierarhul Aradului a vorbit despre modelul mironosiţelor sau purtătoarelor de mir, nume pe care l-au legat de rostul avut, mai ales la vremea Pătimirilor Mântuitorului. „Apropierea lor de Maica Domnului redă şi mai mult sensul misiunii lor în Biserică. Citirile zilei, referindu-se şi la diaconat, adaugă încă o învăţătură despre ceea ce înseamnă şi numirea de «întocmai cu apostolii» pentru unele dintre ele, precum şi despre rolul femeii în Biserică, societate şi familie, practicând virtuţile teologice, morale şi sociale, spre asigurarea unor legături de nivel între oameni, precum şi a progresului şi păcii pe pământ. O slujire aleasă, în acest cadru, a revenit totdeauna cinului monahal, istoria bisericească făcând referire la diaconiţe şi călugăriţe. Totodată, de menţionat modul local în care credincioasele de totdeauna au cultivat valorile creştine, ilustrativ fiind faptul înfiinţării în parohie a muzeului parohial cu exponate de etnografie”, a mai adăugat Ierarhul.

După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit slujba de sfințire a muzeului etnografic din satul Dud. La acest eveniment din viaţa parohiei au participat mulţi tineri credincioşi care au rămas impresionaţi de slujba sfinţirii muzeului, dar şi de exponatele pe care le-au văzut.

La final, părintele paroh Achim Giani a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru binecuvântarea acordată credincioşilor din Parohia Dud, oficialităţilor şi tuturor credincioşilor care au participat la acest eveniment deosebit din viața satului.

Comentarii Facebook


Știri recente