Binecuvântare arhierească pentru copiii de la Centrul Rezidențial Henri Coandă din Bacău

Masa din sala Centrului Rezidențial ”Henri Coandă” a fost astăzi plină cu daruri ale Bisericii. Pe fiecare sacoșă înscris numele unui copilaș din 75 câți sunt în grija acestei instituții. Alături de conducere și angajați, copiii de la ”Henri Coandă” l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul într-un mod admirabil. Au cântat în cor ”Cuvine-se cu adevărat”, dirijați de preotul Marian Vătămănescu, cel care, din încredințarea ierarhului s-a ocupat ani buni de zidirea duhovnicească a acestor copii, a precizat Părintele Constantin Gherasim.

”Sunt fără părinți, abandonații, în dificultate și cu nevoi speciale”, avea să explice preotul Vătămănescu. Cu privirea vibrândă de emoția reîntâlnirii cu aceste chipuri blânde și inocente, Preasfințitul Ioachim i-a binecuvântat și a dialogat cu ei. I-a îndemnat să învețe, să se roage pentru educatorii lor și pentru cei care le întind o mână de ajutor. La slujba de sfințire a apei, cu toții au rostit Rugăciunea Domnească.

”De fiecare dată ne-a impresionat dăruirea totală, jertfelnică a acestui personal, care oferă găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale și socio-profesionale a acestor copii, care au atâtea nevoi. Am auzit strigarea și ne bucurăm că aducem un crâmpei de linișite, de bucurie, de siguranță în acest spațiu. Să fiți lumini pentru acești copiii și Dumnezeu vă va răsplăti pentru dragostea dumneavoastră”, i-a îndemnat ierarhul pe angajații Centrului Rezidențial.

”În cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, derulat pentru al doilea an la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, parohia ”Sfântul Nicolae”, prin binecuvântarea Preasfinției Sale a adus îmbrăcăminte, rechizite și dulciuri la fiecare dintre cei 75 de copilași ai acestui centru”, a menționat preotul Costică Busuioc, parohul bisericii ”Sfântul Nicolae”.

”Vă mulțumim pentru proiectul pe care îl derulați, pentru că ați fost și sunteți alături de noi. Vă asigurăm Preasfinția Voastră că facem tot ce depinde de noi să-i ridicăm, să-i facem oameni pe acești copilași. Ne bucurăm că ați avut ocazia să fiți alături de noi și, când ați găsit puțin timp, ne-ați fost alături. Vă asigurăm de toată dragostea noastră”, a menționat Sorin Bîrlădeanu, director în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente