Binecuvântare arhierească pentru comunitatea din Măieruș, jud. Braşov

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a fost prezent duminică, 21 august 2016, în Parohia Măieruș, Protopopiatul Rupea, județul Brașov, unde a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă amenajată în curtea bisericii. Răspunsurile au fost oferite de grupul Anatoly din Brașov, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Ardealului a explicat credincioșilor textul evanghelic citită la Sfânta Liturghie în care prezintă prezentat minunea umblării pe mare a Mântuitorului Iisus Hristos și potolirea furtunii.

Ucenicii s-au speriat și au început să strige și la un moment dat au văzut pe cineva mergând pe apă și s-au spăimântat. Au auzit un glas pe care îl auzim și noi de fiecare dată când suntem în situații de asemenea natură, când credem că totul este pierdut, când credem că suferința sau necazul, sau privațiunile sau alte încercări sunt spre pierea noastră. Glasul acesta ni-l adresează Mântuitorul Iisus Hristos, asemenea ucenicilor: «Eu sunt! Îndrăzniți! Nu vă temeți!» Cuvântul acesta, chemarea aceasta, exprimă de fapt cinstirea pe care Dumnezeu a lăsat-o ființei umane, dându-i pe lângă viață și darul libertății, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate în ultimii ani la biserica parohială cu hramul Adormirii Maicii Domnului.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a sfințit și centrul social-cultural ridicat în incinta bisericii, acesta fiind închinat Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Centrul serveşte la diverse diverse activități cu tinerii din sat și aici se vor organiza diferite evenimente religioase, culturale și filantropice.

La final, Înaltpreasfinţia Sa i-a felicitat pe părintele Mihai Pascu, parohul bisericii, și pe toți credincioșii comunității de la Măieruș pentru realizările pastorale și administrative din parohie. Părintele paroh a fost hirotesit iconom, iar binefăcătorii au primit acte de cinstire.

Biserica monument istoric din Măieruș care a fost ridicată în anul 1786. Locaşul de cult a fost reparată la exterior, iar în prezent se lucrează la restaurarea iconostasului. În viitorul apropiat se va restaura şi pictura interioară.

Comentarii Facebook


Știri recente