Binecuvântare arhierească pentru căsătoria tinerilor teologi

Pe temeiul prevederilor statutare și canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, precum și a rânduielii care a devenit deja o tradiție în Arhiepiscopia Dunării de Jos, astăzi, 16 septembrie 2014, în sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial, un număr de șapte tineri teologi împreună cu viitoarele soții au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa, adresându-se tinerilor prezenți a accentuat în mod deosebit importanța căsătoriei, a familiei creștine în general și a familiei preoțești în special, întrucât „o familie creștină, atunci când un tânăr teolog dorește să o întemeieze, este o mare promisiune pentru o viitoare lucrare pastorală și misionară, pentru o întreagă parohie!”.

Alături de acești tineri au fost prezenți părinții lor și viitorii nași, ca și chezași ai trăiniciei viitoarelor familii și ca exemplu demn de urmat în parohiile unde vor fi numiți. În acest context, Înaltpreasfinția Sa a subliniat rolul determinant al sfaturilor, experienței și rugăciunilor părinților în viața noii familii, remarcând faptul că venirea acestor tineri spre a primi binecuvântare pentru a porni spre drumul slujirii în Biserică reprezintă un dar a lui Dumnezeu: „este o întâlnire plină de învățături pe care le primim atât din promisiunile lor, ale tinerilor, care doresc să întemeieze o familie autentică, cât și din experiența de viață a părinților lor.

În același timp, întâlnirea de astăzi se dovedește a fi o extraordinară bogăție, un dar al lui Dumnezeu pentru Biserică și pentru societatea noastră! Acești tineri minunați și înțelepți sunt dornici de a-și asuma tradiția creștină autentică, bisericească și românească într-o lume din ce în ce mai secularizată. Ei ne învață că trebuie să ținem la tradiție, întrucât ea este mereu înnoitoare și frumoasă, mai ales atunci când o cunoaștem și o promovăm cu înțelepciune!”.

Invitați să ia cuvântul, tinerii prezenți au arătat că sunt foarte conștienți de importanța binecuvântării lui Dumnezeu ca temelie a viitoarei familii și de slujirea la care sunt chemați în Biserică.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul locului este o condiție pentru hirotonia întru diacon sau preot.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…