Binecuvântare arhierească la Roman

Spațiile pentru obiecte bisericești și atelierul de croitorie al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au fost binecuvântate pe 29 ianuarie 2013 de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, care a oficiat slujba de sfințire alături de un sobor de preoți și diaconi. În atelierul de croitorie a început confecționarea unui veșmânt unic pe care preoții să-l poarte la evenimentele religioase din eparhie, informează „Ziarul Lumina”.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a binecuvântat, pe 29 ianuarie 2013, clădirea în care funcționează sectorul de colportaj și atelierul de croitorie al eparhiei, după ample lucrări de reabilitare și recompartimentare. Preasfinția Sa a mulțumit la finalul slujbei celor care se ostenesc în buna funcționare a sectorului de colportaj, aflat sub ocrotirea Sfântului Dionisie Exiguul, amintind că toate produsele realizate aici au binecuvântarea ierarhului. La inițiativa Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, în perioada august 2012-ianuarie 2013, a fost reabilitat un imobil din curtea anexă a Centrului eparhial Roman. Datorită generozității suprafeței, clădirea fost recompartimentată, astfel că în final au rezultat mai multe spații unde funcționează atelierul de croitorie, birourile pentru sectorul de colportaj și depozitul de obiecte bisericești.

„Atelierul de croitorie «Cămașa lui Hristos» al eparhiei este dotat conform necesităților pe care le impun activitățile derulate aici. Acesta cuprinde un spațiu de depozitare al materialelor, un spațiu pentru croit și un spațiu pentru brodat. Alte cinci spații din același imobil sunt destinate activității sectorului de colportaj. De la depozitul de obiecte bisericești al Centrului eparhial Roman se aprovizionează magazinele eparhiei”, a explicat arhid. Adrian Ciobanu, consilier investiție și producție în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La atelierul de croitorie „Cămașa lui Hristos” înființat în primăvara anului 2012, la inițiativa și cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, lucrează patru maici de la Centrul eparhial Roman care au studii de specialitate în domeniu. Atelierul este coordonat de monahia Lucia Călugăru.

„Până anul trecut, în Eparhia Romanului și Bacăului nu a existat un atelier în care să se poată lucra la capacitate mare. Anul trecut a fost început un proiect ce vizează confecționarea unui veșmânt unic pentru toți preoții din eparhie. Acest veșmânt va fi purtat de slujitorii sfintelor altare la slujbe arhierești, procesiuni, hramuri, sfințiri de biserici s.a. Ne-am gândit că astfel acordăm un respect deosebit hainei preoțești”, a amintit arhid. Adrian Ciobanu.

În aceeași zi a fost binecuvântat un spațiu de depozitare pentru Fabrica de lumânări „Sfânta Fotini” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a fost reabilitat în luna ianuarie a acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente