Bilanțul proiectului „Un Crăciun pentru fiecare” în eparhia Sucevei: 8 tone de alimente pentru 500 de familii

Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava și Fundația „Anastasie Crimca” a Arhiepiscopiei Sucevei au organizat în ultimele două luni ale anului trecut proiectul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”. Aceasta a oferit opt tone de alimente pentru 500 de familii. Darurile au ajuns în Ajunul Crăciunului la copiii proveniți din grupuri vulnerabile și bătrânii singuri.

Fondurile pentru proiect au fost strânse prin cinci concerte caritabile de colinde organizate în colaborare cu Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei și cu parohiile din cele cinci protopopiate ale eparhiei, la Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Milișăuți și Marginea.

La concertele caritabile au participat 43 de grupuri vocale și ansambluri artistice din Bucovina și Corala ,,Armonia” din Constanța. Ele „au bucurat mii de oameni care au participat fizic, în Bisericile ce le-au găzduit, și alte sute de mii de oameni care au urmărit live pe pagina Arhiepiscopiei și a partenerilor”, a declarat Părintele Constantin Oprea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Din fondurile strânse, în valoare de 75.000 lei, au fost achiziționate opt tone de alimente de bază, preparate din carne și dulciuri.

În apropierea Ajunului Nașterii Domnului, pachetele cu alimente au fost distribuite prin birourile de asistență socială ale protopopiatelor.

„Ne bucurăm că am reușit și în acest an să aducem bucurie în peste 500 de case, de familii din Bucovina”, a declarat Arhim. Iustin Tănase, Consilier Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Zâmbetul copiilor că au fost vizitați de Moș Crăciun, bucuria părinților că au ce pune pe masă de sărbători și că ai lor copii sunt fericiți pentru darurile primite, bucuria bunicilor că au primit aceste pachete cu alimente cu preparate din carne și cu dulciuri și că au fost și ei vizitați de cineva de sărbători, bucuria dată de sentimentul că nu sunt singuri acum, când sunt în ultima parte a vieții pământești, toate aceste bucurii sunt, cred eu, unele dintre cele mai puternice rugăciuni înaintea lui Dumnezeu, pentru toți cei implicați în acest proiect.”

Proiectul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare” este la a doua ediție. Coordonator de voluntari a fost Părintele Andrei Mocanu, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente