Bilanțul activităților din Arhiepiscopia Sibiului

Prima ședință din acest an a Permanenței Consiliului eparhial Sibiu a stabilit procedura prin care fiecare sector eparhial va întocmi rapoartele de activitate pe anul care a trecut și a pregătit ședințele Consiliului și Adunării Eparhiale din 19 ianuarie, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La începutul noului an civil, membrii Permanenței Consiliului eparhial de la Sibiu pregătesc rapoartele de activitate pe 2012, prin care se va face darea de seamă a fiecărui sector în parte din Arhiepiscopia Sibiului.

În prima ședință din acest an a Permanenței Consiliului eparhial, organizată marți, 8 ianuarie și prezidată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, consilierii eparhiali și ceilalți membri au discutat pregătirea acestor rapoarte de activitate, precum și alte lucruri legate de viața bisericească din eparhia amintită.

Toate rapoartele de activitate ale sectoarelor eparhiale vor fi adunate într-un volum ce va fi pus la dispoziția tuturor membrilor Consiliului și Adunării Eparhiale.

„Aceste rapoarte de activitate vor fi consultate de membrii Consiliului și ai Adunării Eparhiale înainte de ședința din 19 ianuarie a celor două, după care vor fi aprobate”, a explicat vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea.

În același timp, o sinteză a rapoartelor de activitate din Arhiepiscopia Sibiului a fost înaintată spre Patriarhia Română, așa cum se procedează la începutul fiecărui an civil. Documentul va fi folosit pentru darea de seamă de la ședința Adunării Naționale Bisericești și apoi la viitoarea ședință a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, după cum a precizat părintele Ilarie Benchea.

Ședința de lucru a Permanenței Eparhiale de la Sibiu, din 8 ianuarie, a avut pe ordinea de zi și alte puncte legate de problemele administrative eparhiale.

Un important punct al discuțiilor a fost stabilirea la început de an a unei noi strategii pastoral-misionare la nivel de eparhie, prin care toate sectoarele eparhiale, în colaborare cu cele 11 protopopiate să sprijine comunitățile parohiale în toate activitățile religioase, culturale sau sociale, a mai spus părintele vicar Ilarie Benchea. Ședințele Consiliului și Adunării Eparhiale Sibiu din 19 ianuarie vor fi precedate de slujba Sfintei Liturghii arhierești, oficiate în Catedrala mitropolitană din Sibiu, urmată de un Te Deum. Ședințele vor începe de la ora 10:00, în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”.

Comentarii Facebook


Știri recente