Bilanțul activităților Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Galați s-au ținut sâmbăta aceasta lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Dunării de Jos. De dimineață, membrii forului au participat la Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala arhiepiscopală de un sobor de preoți în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian.

În Raportul-sinteză a activităților din anul 2012 au fost evidențiate cele mai importante realizări din fiecare domeniu al vieții spirituale și sociale în care s-a implicat Arhiepiscopia, prin sectoarele și departamentele sale. Printre priorități s-a aflat grija pentru educația creștină, atât în școlile teologice, cât și în cele de Stat.

„În Seminarul Sf. Andrei studiază 210 elevi, iar în departamentul teologic 192 studenți și masteranzi și alți 196 în diferite alte facultăți, 368 studenți, masteranzi și doctoranzi. La programul Hristos împărtășit copiilor participă 5200 de elevi din 355 de parohii, la Programul Alege Școala în 182 de parohii frecventează 1638 de copii. Un număr de 279 de copii din 96 de parohii au participat prin programele patriarhale la tabere”, a spus Înaltpreasfinția Sa, potrivit TRINITAS TV.

A doua direcție prioritară a constitut-o atenția acordată celor defavorizați, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin sectoarele centrale, dar și prin parohii, investind sume importante de bani în educarea orfanilor și a copiilor nevoiași, dar și în sprijinirea adulților și a familiilor sărace.

„În cadrul centrelor sociale un număr important de copii beneficiază de servicii zilnic și anume 110 copii la Așezământul Sf. Vasile cel Mare, 40 de copii la Așezământul Sf. Spiridon și tot atâția la Așezământul Sf. Antonie cel Mare”, a spus ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Activitatea filantropică a Arhiepiscopiei Dunării de Jos se desfășoară în mod profesionist printr-o rețea de centre sociale care funcționează atât pe lângă Centrul eparhial, cât și pe lângă parohii.

„În Eparhie funcționează 40 de centre sociale, remarcăm în special centrul Sf. Vasile cel Mare unde contribuția pentru 110 copiii este 658899 lei. În Centrul Sfântul Pantelimon de la Lacul Sărat 165 de persoane au beneficiat de servicii gratuite de fizioterapie completă, cheltuindu-se sume de 273000 lei”, a precizat ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Ședința Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a ținut în sala de conferințe „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…