Bilanț și pentru românii de la capătul lumii

Sâmbătă, 2 februarie 2013, la mănăstirea ortodoxă română „Izvorul Tămăduirii” din suburbia Melton a orașului Melbourne, Australia, au avut loc ședințele Consiliului eparhial și ale Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, informează site-ul acestei eparhii, citat de „Ziarul Lumina”.

Membrii celor două organisme bisericești au participat întâi la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica mănăstirii de Preasfințitul Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie au urmat cele două ședințe. „Consiliul eparhial a aprobat dările de seamă ale sectoarelor de activitate din cuprinsul eparhiei pentru anul 2012. După-amiază a avut loc ședința în plen a Adunării Eparhiale, sub președinția Preasfințitului Episcop Mihail. S-au prezentat dările de seamă pe sectoarele administrativ-bisericesc, cultural – mass-media și economic, iar după discuțiile și dezbaterile făcute pe marginea lor, acestea s-au aprobat împreună cu bugetul pe anul 2013 al episcopiei.

În cuvântul de încheiere, chiriarhul a mulțumit preoților și membrilor consiliilor parohiale pentru slujirea pe care o fac în parohii, recomandând preoților să desfășoare o slujire jertfelnică de mărturisire a Mântuitorului Iisus Hristos”, se mai arată pe site-ul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande. Duminică, membrii Adunării Eparhiale și ai Consiliului eparhial, precum și numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” și apoi la o agapă frățească la Centrul cultural-misionar „Sfinții Împărați Constantin și Elena” al Episcopiei Australiei și Noii Zeelande. „Doamnele din cadrul Comitetului Parohiei ortodoxe române «Sfântul Apostol Toma» din Dandenong-Melbourne au pregătit anul acesta bucatele românești tradiționale pe parcursul celor două zile în care preoții, delegații și credincioșii români ortodocși s-au întâlnit pentru prima dată la mănăstirea românească «Izvorul Tămăduirii»”, se mai arată în comunicatul eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente