Bilanţ la aproape un an de campanie „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”: Cifre

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” este organizată de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din luna martie 2020.

Până în prezent, au fost efectuate 200 de deplasări pentru sprijinirea a peste 4.800 de familii din 156 de localităţi vizitate, prin ajutor material în valoare de 80.000 euro.

Cea mai recentă acţiune a avut loc marți, 26 ianuarie 2021, când voluntarii s-au deplasat în localitățile rurale Cuib, Nucet, Poiana Copăceni, Făget și Drajna de Sus. Ei au oferit ajutoare materiale la 30 de familii cu posibilităţi reduse.

Pr. paroh Valentin Cucu de la Parohia Cuib a mulţumit voluntarilor pentru ajutor, în această perioadă în care se resimt şi efectele economice nefaste generate de pandemie.

„Vizita voluntarilor înseamnă un pas în plus în această luptă pe care o ducem atât duhovniceste, pentru că oamenii sunt încordați din punct de vedere al credinței, dar și din punct de vedere material, pentru că unii dintre ei nu au mai avut un loc de muncă în perioada pandemiei”.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale, a declarat că localnicii i-au primit cu „căldură, lacrimi în ochi, recunoștință şi cu bucuria că Dumnezeu le-a ascultat ruga”.

„Din păcate, aceștia se confruntă cu probleme foarte serioase. Ca să ajungem la ei, am urcat pe drumuri impracticabile, pe dealuri unde doar la pas se poate ajunge. Am întâlnit persoane care nu pot ajunge la biserică și atunci biserica se mută la ei acasă prin acești preoți care, cu timp și fără timp, sunt lângă enoriașii imobilizați la pat din cauza vârstei înaintate sau a problemelor de sănătate”.

„Prin aceste activități social-filantropice reușim să facem şi o radiografie a mediului rural românesc, acest lucru fiind posibil doar ieșind pe teren și bătătorind toate aceste zone”, a spus el.

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente