Biblioteca Metropolitană București vă invită la „degustări nocturne de carte”

Biblioteca Metropolitană invită publicul bucureştean vineri, 2 noiembrie, la o noapte albă cu degustări de carte.

Nocturna Bibliotecii, proiect aflat la a VII-a ediţie, cuprinde o serie de activități cultural‑educative ce se vor derula, între orele 18:00-02:00, în două dintre filialele BMB: Sediul Central „Mihail Sadoveanu” şi  Biblioteca „Dimitrie Cantemir”.

În Sediul Central, Nocturna „à la carte” va cuprinde o serie de activități interactive dintre cele mai diverse: lectură, teatru, expoziţii, atelier de creativitate sau Escape Room.

„Publicul va fi întâmpinat de expoziţia „Soldaţi şi Generali” realizată de liceeni şi tot ei vor deschide seria activităţilor cu teatru şi lectură. Odată deschis apetitul pentru lectură, istoricul şi scriitorul Filip Lucian Iorga va prezenta colecţia „Istorie cu blazon”, apărută la Editura Corint, o colecţie de suflet dedicată vechilor elite româneşti”, se menţionează în comunicatul emis de BMB.

Concomitent, în Biblioteca „Dimitrie Cantemir” vor avea loc activități dedicate copiilor.

„Micii participanți la atelierul de lectură sonoră vor putea interpreta personajul preferat dintr-o carte citită recent, iar în cadrul atelierului de creativitate vor realiza obiecte manual. Distracţia va continua cu o petrecere cu karaoke și seara se va încheia, relaxat, cu vizionarea unui film”, se mai precizează în comunicat.

Parteneri media sunt: TVR, Europa FM, Radio Trinitas și TRINITAS TV.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice ce facilitează accesul la informare și lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu.

Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Foto credit: Public Domain

Comentarii Facebook


Știri recente