Biblioteca Metropolitană București donează 3000 de cărți pentru Centrul Cultural Românesc din Parla, Spania

Biblioteca Metropolitană București (BMB) va transfera, cu titlu gratuit, Centrului Cultural Românesc „Sf. Antim Ivireanul” din Parla, Spania, încă 3000 de cărți.

În luna septembrie, BMB a mai transferat cu titlu gratuit alte 4000 de cărți.

Transferul va avea loc, în perioada 5 – 8 noiembrie 2018, ca urmare a semnării unui protocol de colaborare între Biblioteca Metropolitană București, Centrul Cultural Românesc „Sf. Antim Ivireanul”, Biblioteca Județeană Vâlcea Antim Ivireanul și Institutul Cultural Român.

Centrul cultural ocrotit de Sf. Antim

Centrul cultural este un proiect desfăşurat de Parohia Ortodoxă Română „Sf. Mc. Anastasia Romana” din Parla în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, fiind finanţat de  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni prin programul „Centenarul 2018”.

Centrul a fost inaugurat în data de 22 septembrie 2018.

Proiectul urmărește sprijinirea românilor din Spania în procesul integrării în comunitatea gazdă și facilitarea accesului acestora la valorile și cultura românească.

Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice ce facilitează accesul la informare și lectură prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Foto credit: Public Domain

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente