Betleem: Restaurarea Bisericii Nașterii Domnului se apropie de finalizare în 2022

Restaurarea Bisericii zidite pe locul Nașterii Domnului Iisus Hristos, în Betleem, se apropie de finalizare. Lucrările, întârziate din cauza pandemiei vor mai dura aproximativ un an.

CEO-ul Fundației pentru dezvoltare Betleem, Mazen Karam a vizitat biserica înainte de Crăciun. El speră că după restaurare Biserica Nașterii Domnului din Betleem va mai supraviețui încă două milenii din care, cel puțin 500 de ani, fără intervenții majore.

„Această restaurare nu a fost o alegere. Era o datorie. Nu am putut permite ca biserica să se deterioreze, așa că este aici pentru generațiile următoare”, a spus CEO-ul fundației responsabilă de strângerea a 2,65 milioane USD din costul total de 18 milioane de dolari al restaurării.

Anii de lucrări de restaurare meticuloase la Biserica Nașterii Domnului din orașul Betleem au scos la iveală un tezaur prețios de lucrări de artă, relicve și artefacte nedescoperite anterior, datând de secole.

Construcția inițială de pe locul Nașterii Domnului datează din perioada 326 – 339 și a fost realizată la inițiativa Sfinților Împărați Constantin și Elena. Biserica actuală a fost construită de împăratul Justinian, în 530. În timpul cruciadelor, între 1165 și 1169, interiorul bisericii a fost redecorat în întregime. Din 1852, Complexul Bisericii Nașterii din Betleem este administrat de romano-catolici şi de ortodocşi (Patriarhia de Ierusalim şi Biserica Apostolică Armeană).

Sursă foto: National Catholic Register

Comentarii Facebook


Știri recente