Berceni va fi prima comună din România cu metrou

Autoritățile vor sa extindă Magistrala 2 de metrou pana în Ilfov. Proiectul prevede construcția a încă două sau trei stații în comuna Berceni, a anunţat Metrorex printr-un comunicat de presă.

Anunţul a fost făcut în urma întâlnirii dintre directorul general Metrorex, Ştefan Paraschiv, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Costin Tira – Radulescu, şi Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Ei au verificat miercuri lucrările la staţia de metrou Tudor Arghezi, care se construieşte pe Şoseaua Berceni, stadiul fiind „avansat, constructia înaintând în ritm alert”.

Proiectul este extrem de important pentru fluidizarea traficului în Sectorul 4 şi în Bucureşti, a spus directorul Metrorex.

„Acest proiect este un exemplu foarte clar de colaborare, cooperare, între instituţiile statului, companii ale statului, în interesul cetăţenilor. Mai mult decât atât, continuarea cu cele două staţii plus parcarea Park&Ride pot face ca Sectorul 4 şi Bucureştiul sa fie descongestionate”.

Magistrala 2 este cea mai tranzitată magistrală operată de noi. Cu această ocazie încurajez și alte instituții, primării, să se gândească la posibilități de extindere sau colaborare pentru a putea extinde rețeaua de metrou, rețeaua de transport public.

Potrivit informaţiilor oficiale, noua staţie de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafaţă de peste 15.000 de metri între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri.

Va fi supraterană, parter plus două etaje, şi va beneficia de şase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran pe sub şosea.

Sursă foto: Europa Fm

Comentarii Facebook


Știri recente