Belgia | Festivalul românesc din Flandra la cea de a patra ediție

În oraşul belgian Aalst s-a desfăşurat recent a patra ediție a Festivalului românesc din Flandra. La evenimentul din 28 mai 2017 au participat copii, părinți, bunici, români de pe ambele maluri ale Prutului, dar şi belgieni. Ei s-au bucurat de prestanța artistică excepțională a artiștilor invitați de Asociația social-culturală CORFOO, organizatorul principal al evenimentului, în colaborare cu Parohia ortodoxă română Sf. Andrei și Materne.

Din formaţiile prezente la festival enumerăm grupul etno-folcloric Ștefan Vodă din Republica Moldova. Pe lângă muzica tradițională, cei prezenți s-au putut bucura și de o prezentare de ii.

Copiii, prezenți în număr foarte mare, au avut posibilitatea să descopere din înțelepciunea povestirilor românești în cadrul unui atelier de marionete susținut de actrița Ioana-Raluca Zaharia. Toți participanții au putut degusta savuroase produse românești.


Gândit să constituie motorul recoltării de fonduri în vederea restaurării bisericii parohiei ortodoxe române Sf. Andrei și Materne (Gent-Aalst), Festivalul românesc din Flandra a devenit foarte repede un reper de calitate și excelență în peisajul cultural românesc din Belgia. Fondurile recoltate vor fi utilizate exclusiv în vederea continuării lucrărilor de renovare a lăcașului de cult, fosta biserică a Beghinajului din orașul Aalst, un monument istoric construit în secolul al XVIII-lea pe ruinele unei alte biserici ridicate în secolul al XI-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente