Batalionul 20 Infanterie din Craiova a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţare

Batalionul 20 Infanterie “Dolj” din Craiova, structură aparţinând Brigăzii 2 Infanterie “Rovine”, a sărbătorit joi, 30 aprilie 2015, 20 de ani de la înfiinţare. Momentul aniversar a fost marcat printr-un ceremonial militar-religios la care au participat cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, a precizat Diacon Gheorghe Cioiu.

Cu acest prilej a fost săvârşită o slujbă de Te Deum de către preoţii militari ai Garnizoanei Craiova şi a fost dezvelit un monument dedicat sublocotenentul post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu, militar craiovean căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan, la data de 30 martie 2014, în urma unui atac sinucigaş. Programul ceremonialului a mai inclus alocuţiuni, decernări de distincţii, depuneri de flori şi s-a încheiat cu defilarea efectivelor de militari.

Militarii craioveni, cunoscuţi sub numele de “Scorpionii Negri”, au o vastă experienţă în teatrele de operaţii, evidenţiindu-se în misiuni precum cele din Afganistan, Bosnia sau Irak. Drapelul de luptă al Batalionului a fost decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler cu însemn de război pentru militari şi cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Ofiţer.

Comentarii Facebook


Știri recente