Basilică bizantină la mormântul profetului Zaharia

Acum un an, o echipă de arheologi a anunțat că a descoperit pe versantul unui deal din zona Horbat Midrash din Israel mormântul profetului Zaharia și rămășițele unei biserici creștine din secolul III. Cercetările ulterioare au descoperit că în același loc se află urmele a cel puțin trei comunități.

În primul strat arheologic au fost descoperite morminte și urme ale unei comunități de evrei din perioada profetului Zaharia, din secolul al VI-lea înainte de Hristos. Arheologii cred că este un loc special, unde s-ar putea afla mormântul profetului amintit în Vechiul Testament pentru că au fost descoperite urmele a două biserici, una din secolul II-III și alta din secolul VI, semne că locul a fost considerat sfânt de creștini. Materialele valoroase care au fost folosite la construirea bisericii creștine din secolul VI, coloane din marmură și pavimente din mozaic au condus la ideea că această biserică ar fi putut fi chiar reședința episcopului de Eleutheropolis.

‘Desene cu animale se pot vedea foarte clar în mozaicurile din zona pronaosului, în abside și pe postamentul din fața altarului. Sunt folosite și desene geografice. Mozaicurile se deosebesc de altele descoperite în regiune prin frumusețea lor, finețe cu care au fost făcute, arătând că avem de-a face cu un loc special’, a spus un membru al echipei de arheologi, după cum informează site-ul sci-news.com, citat de Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente