„Banca de haine”, bilanţ la cinci ani de activitate: 235 tone de bunuri colectate şi distribuite beneficiarilor

Două sute treizeci şi cinci de tone de bunuri au fost colectate şi distribuite beneficiarilor prin intermediul proiectului social „Banca de haine”, a anunţat Misiunea Diaconia. Treizeci şi cinci de tone au fost colectate doar în ultimul an.

Datele au fost făcute publice luni, 19 iulie, la împlinirea a cinci ani de la implementarea proiectului „Banca de Haine”.

„Este vorba despre primul proiect de colectare publică de bunuri care are scopul de a crea un mecanism autohton de solidaritate socială prin redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate”, se precizează pe site-ul instituţiei.

Bunurile au fost colectate prin intermediul celor 3 boxe amplasate în Chișinău şi au fost distribuite către persoane cu o situaţie financiară precară din 30 de localităţi.

„Banca de Haine este primul proiect prin intermediul căruia de 5 ani demonstrăm că există suficiente resurse în Republica Moldova care pot servi ca soluții concrete la nevoile oamenilor. Ne bucurăm că în acest an reușim să sărbătorim 5 ani de activitate a programului, având ca partener echipa PETROM Moldova și sprijinul a mii de donatori care aduc zilnic bunuri la boxele din Chișinău”, a declarat Igor Belei, Director Executiv Diaconia.

Misiunea Diaconia îndeamnă donatorii care aleg să susțină proiectul să respecte câteva reguli:

  • Obiecte admise pentru a fi donate: lenjerie de pat, haine, încălțăminte, jucării.
  • Nu lăsați pachetele cu donații lângă boxă. Asiguraţi-vă că bunurile ajung în boxe, așa cum nu putem garanta siguranţa bunurilor lăsate în afară.
  • Dacă doriți să donați o cantitate mai mare de bunuri materiale, Vă rugăm să le aduceți direct la sediul Diaconiei: Poșta Veche, str. Criuleni 22.
  • Asigurați-vă că lucrurile donate sunt curate și îngrijite.
  • Toate donațiile trebuie lăsate în pungi sau saci legați.

Actualmente în Chișinău sunt amplasate 3 boxe de colectare a bunurilor în preajma la următoarele adrese:

Boxa nr.1 – mun. Chișinău, str. Calea Orheiului, 109;
Boxa nr.2 – mun. Chișinău, str. Iulius Cezar, 1;
Boxa nr.3 – mun. Chișinău, str. Milescu Spătaru, 11/2.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale.

Foto credit: Misiunea Diaconia

Comentarii Facebook


Știri recente