Baia Mare: Episcopia lansează proiectul „Maramureş Guided Tours”

Pelerinii care doresc să viziteze obiectivele turistice şi culturale din Baia Mare vor avea la dispoziţie un serviciu de ghidaj turistic gratuit oferit de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului. Programul „Maramureş Guided Tours” va fi lansat vineri, în cadrul manifestărilor culturale „Zilele Pelerinului”, organizate de eparhie.

Serviciul este oferit prin intermediul Biroului de pelerinaje al episcopiei.

„Suntem un grup de ghizi profesionişti atestaţi, dar şi voluntari din Baia Mare, care vom lansa acest ghidaj turistic urban în municipiu. Pe viitor, cine doreşte, gratuit, va putea să apeleze la serviciile noastre pentru ghidaje outdoor la obiectivele religioase şi culturale, deoarece cultural şi religiosul sunt în strânsă legătură”, a declarat diac. Valeriu Mircea Vana, coordonatorul Biroului de pelerinaje al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Ghidaj turistic se va realiza pe traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului din Baia Mare.

„Avem o colaborare strânsă cu muzeele din oraş (Muzeul Satului, Muzeul de Istorie) care au primit foarte bine lansarea acestui proiect. Venim cu un serviciu de care este nevoie”, a spus diaconul Valeriu Mircea Vana.

Ghidajul va fi realizat săptămânal, dar şi la cerere.

„Pentru început, o dată pe săptămână se va stabili o tradiţie; marţi de la ora 18:00 se va porni de la Catedrala Episcopală în acest tur indiferent de câte persoane vor fi, iar grupurile organizate ne pot solicita individual pentru aceste servicii”.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente