Autocefalie și Patriarhat – Volumul II din opera istorică a Pr. Prof. Niculae I. Șerbănescu a apărut la Editura Basilica

Volumul al doilea al seriei editoriale Pr. Prof. Niculae I. Șerbănescu – Opera istorică a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Lucrarea conține partea a treia a secțiunii Biserica Ortodoxă Română. De la primele întocmiri creștine la patriarhat intitulată: Autocefalie și Patriarhat.

Aici au fost selecționate studiile autorului referitoare la situația instituțională a Bisericii Ortodoxe Române începând cu perioada constituirii României Moderne, până la momentul elaborării și adoptării Constituției României în 1991, este precizat în Nota asupra volumului.

Pr. Prof. Niculae I. Șerbănescu s-a născut în 21 martie 1914, în Negreni, jud. Teleorman. A studiat la Seminarul Nifon din Bucureşti și la Facultatea de Teologie din Bucureşti. A urmat apoi cursurile Facultății de Litere şi Filosofie a Universităţii din Bucureşti, specializarea Istorie şi ale şcolii superioare de Arhivistică şi Paleografie din Bucureşti, precum şi Seminarul pedagogic universitar din Bucureşti.

A lucrat la Arhiepiscopia Bucureştilor (1940-1947), apoi a fost profesor la şcoala normală din Bucureşti (1945- 1947), după care a slujit în Administraţia Patriarhală (1947-1972). A fost preot la biserica Albă-Postăvari (1947-1984), profesor suplinitor (1972), apoi titular la catedra de Istoria Bisericii Române de la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti (1978-1984).

A publicat numeroase lucrări de Istoria Bisericii Române, tratând teme foarte variate de la şirul ierarhilor unor eparhii, până la vechi tipărituri și monumentele de artă.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected]diturapatriarhiei.ro sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente