„Autobuzul de ajutor” pentru cei fără adăpost și-a reluat activitatea în Mitropolia de Novosibirsk

„Autobuzul de ajutor” (‘Bus of Salvation’) și-a reluat activitatea în orașul Novosibirsk din Rusia pentru a veni în ajutorul celor fără adăpost pe timpul nopților de iarnă (în această perioadă temperaturile se apropie de -20 °C).

Proiectul care aparține Mitropoliei de Novosibirsk are ca obiectiv oferirea de servicii sociale complexe pentru persoanele fără adăpost. Autobuzul patrulează prin oraș în nopțile reci având la bord un paramedic, un asistent social și alți voluntari.

„Autobuzul de ajutor” poate veni în sprijinul a zece oameni peste noapte. Cei afectați de temperaturile scăzute primesc primul ajutor de urgență. Li se oferă ceai cald, îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă, informează Mitropolia de Novosibirsk, citată de Orthocristian.

Dacă este necesar, beneficiarii sunt găzduiți în centrele sociale ale eparhiei sau în instituțiile medicale.

Mitropolia de Novosibirsk este foarte activă în servicii sociale

Mitropolia Ortodoxă de Novosibirsk a derulat în octombrie a 22-a ediție a Programului „Trenul Reînvierii spirituale a Rusiei”.

Trenul Reînvierii a oferit în anii trecuți suport material și spiritual pentru mii de persoane. Prin intermediul acestui program au fost botezate la Ortodoxie 1.177 persoane în 2011 și 2.424 în 2012.

Numai în 2012 medicii specialiști implicați în campanie au furnizat servicii gratuite în gări, în cabinete special amenajate, pentru aproximativ 1.000 persoane, în valoare de peste 11.500 dolari.

Un alt program social – „Hangar de salvare” – a fost derulat la Moscova în 2013: un cort încălzit unde persoanele fără adăpost puteau sta pe timpul zilei. În încăpere, aceștia puteau să utilizeze cabinele de duș, să ia masa, să-și schimbe hainele și încălțămintea, li se acorda o șansă reală de a-și schimba viața.

Foto credit: Mitropolia de Novosibirsk

Comentarii Facebook


Știri recente