Au început lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Moment de reculegere pentru victimele atacului din Nisa (Video)

Astăzi, 15 iulie 2016, au început lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, la reşedinţa sinodală de la Mănăstirea Sf. Cneaz Daniil, din Moscova, anunță patriarchia.ru. Sfântul Sinod este prezidat de Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii.

Înainte de lucrările sinodale, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a făcut referire la subiectul terorismului, în legătură cu tragedia de ieri din Nisa, Franţa.

„În Nisa a avut loc un act terorist necugetat, în urma căruia peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa”, a spus Patriarhul Kiril. „Trebuie să ne gândim foarte serios la ceea ce se întâmplă cu civilizaţia umană, la ce se întâmplă cu comunitatea umană”.

„Aceste gânduri trebuie neapărat însoţite de rugăciune”, a continuat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse. „Adevăratul răspuns la terorism poate fi oferit doar în lumina înţelegerii religioase a umanităţii contemporane. Consider că trebuie să ne apropiem de înţelegerea extinsă, ontologică a fenomenului terorismului”.

La propunerea Preafericirii Sale, membrii sinodali au ţinut un moment de reculegere pentru victimele actului terorist din Franţa.

În timpul acestei ședințe de lucru a Sinodului Bisericii Rusiei, vor fi analizate și documentele Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, întrunit în Creta, în perioada 16-26 iunie 2016.

Comentarii Facebook


Știri recente