Au început lucrările Congresului Național de Teologie dedicat unității eclesiale și naționale

Ierarhi, profesori de teologie, oameni de cultură și studenți participă în perioada 20-24 mai 2018 la Congresul Național de Teologie intitulat „Unitate Eclesială și Unitate Națională”. Sesiunea festivă de deschidere a lucrărilor a avut loc marți dimineață.

Lucrările au fost deschise în prezența Preafericitului Parinte Patriarh Daniel în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei.

În cuvântul rostit, Părintele Patriarh a subliniat importanța comemorării unității de credință înfăptuită în 1918:

„Comemorarea făuritorilor Marii Unirii și a contribuției istorice majore a acestora la realizarea idealului național de unitate constituie o ofrandă de recunoștință dar și prilej pentru generația actuală de a cunoaște mai bine virtuțile lor, de a le prețui și a le pune în valoare, fiind chipuri de lumină și întărire spirituală pentru viața și lucrarea Bisericii în contextul actual”.

În cadrul primei sesiuni au luat cuvântul: reprezentantul Ministrului Educației Naționale – Florin Lixandru, Secretar de Stat, Președintele Academiei Române, Acad. Ioan Aurel Pop, Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi și rectorul Universității din București, Acad. Mircea Dumitru.

Evenimentul a fost moderat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal și Secretarul Sfântului Sinod.

Sesiunea a doua de lucru a început în jurul orei 17:00.

Congresul este organizat în contextul anului 2018, declarat în Patriarhia Română drept An omagial al uni­tății de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Foto credit: Mihnea Păduraru / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente