Au bătut clopotele simultan în toate localitățile din Alba: Omagiu participanților la Marea Unire

Un eveniment omagial dedicat participanților la Marea Unire din 1918 a fost organizat simultan vineri în toate unitățile administrativ teritoriale din județul Alba.

Manifestarea face parte din proiectul „Patria recunoscătoare”, inițiat în anul 2018 de Consiliul Județean Alba în colaborare cu unitățile administrativ teritoriale din județ, în semn de respect faţă de reprezentanții cercurilor electorale, breslelor, reuniunilor, cultelor bisericești, gărzilor naționale, presei și românilor de rând convocați pentru Adunarea din 1 Decembrie 1918, notează abnews.ro.

În 2018, au fost realizate pentru fiecare unitate administrativ teritorială plăci din alamă cu numele reprezentanților cercurilor electorale, ai bisericilor, societății civile, sistemului de învățământ, reuniunilor de meseriași de pe teritoriul fiecărei localități, care au participat în data de 1 Decembrie 1918 la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Astfel, vineri, 20 noiembrie 2020, la ora 16.00, în toate bisericile din județ clopotele au bătut de 102 de ori cinstind Marea Unire, iar la plăcile cu numele participanților la Marea Adunare Națională au fost depuse jerbe de flori.

Evenimentul a fost reflectat pe pagina de Facebook Patria Recunoscătoare unde puteți vedea imagini cu manifestarea simultană din mai multe localități.

Vezi cum se va desfășura sărbătoarea de 1 Decembrie la Alba Iulia: programul oficial.

Foto credit: Facebook / Patria Recunoscătoare

Comentarii Facebook


Știri recente