Ateneul Sfântului Pantelimon: Prima serie de cateheze a debutat cu o discuție despre Sf. Dionisie Exiguul

Ateneul Sfântului Pantelimon, proiectul misionar-cultural al Parohiei Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc, și-a inaugurat joi prima serie de cateheze cu o discuție despre Sf. Dionisie Exiguul. Invitatul Părintelui Paroh Bogdan Teleanu a fost dr. Silviu – Constantin Nedelcu, bibliotecar la Biblioteca Academiei Române.

„Odată cu începutul anului nou bisericesc inaugurăm Seria I a catehezelor Ateneului Sf. Pantelimon cu o temă extrem de actuală și interesantă pentru vremurile pe care le traversăm, și anume unitatea creștină”, a scris Părintele Teleanu pe Facebook.

„În acest sens, dat fiind faptul că pe 1 septembrie prăznuim începutul anului nou bisericesc, am ales să-l prezentăm pe Sfântul Cuvios Dionisie cel Smerit (Exiguul)”, a adăugat parohul. El spune că sfântul a contribuit la unitatea creștinilor din Occident și Orient.

Dr. Silviu – Constantin Nedelcu a ajutat la reorganizarea bibliotecii Parohiei Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc și tot el a avut inițiativa realizării catehezelor. Scopul lor este să prezinte, într-o formulă accesibilă pentru publicul larg, teme care răspund la frământările omului de azi.

Foto credit: Facebook / Bogdan Teleanu

Comentarii Facebook


Știri recente