Atelierele de dezvoltare personală pentru copiii din centrele educaționale din jud. Timiș

Copiii de la centrele educaționale din județul Timiș au participat în această perioadă la atelierele de dezvoltare personală de la Mănăstirea Românești, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, învățând cu această ocazie cum să își elibereze potențialul pentru a maximiza propria lor performanță, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Copiii au fost ajutați să învețe ei înșiși mai degrabă din experiențe concrete, decât a-i învăța propriu-zis ceva. Activitățile de tip outdoor au fost îndrăgite de copii, lucru care se poate observa din energia și pasiunea cu care au concurat la întrecerile de radio orientare din pădurile din jurul Mănăstirii Românești. „Radio orientarea presupune parcurgerea unui traseu, într-un teren necunoscut, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Acesta este de fapt traseul elevilor în școală!”, a precizat coordonatorul atelierelor de dezvoltare personală, Maria Bilan.

Centrele educaționale ale Arhiepiscopiei Timișoarei funcționează în cadrul proiectului „Rețea interregională de centre educaționale” derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În județul Timiș funcționează cinci astfel de centre educaționale în localitățile Timișoara, Lugoj, Deta, Făget și Sânnicolau Mare. În fiecare centru educațional sunt beneficiari câte 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar. Aceștia primesc zilnic o masă caldă și o gustare rece și sprijin în efectuarea temelor și meditații pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii primesc și burse sociale, rechizite și materiale didactice. În cadrul centrelor, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice și de întreținere a spațiului personal. Ei sunt încurajați să comunice în orice ocazie, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele într-un mod constructiv, fără a-i deranja sau leza pe ceilalți, să învețe să își cunoască și să-și apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalți.

Comentarii Facebook


Știri recente