Atelierele Centrului Bisericesc München activează sub ocrotirea Sf. Teofana Basarab

La finalul anului trecut, printr-o decizie a Consiliului Eparhial, au fost înființate, în cadrul Centrului Bisericesc de la München, Atelierele „Sfânta Teofana Basarab”.

„Am considerat potrivit ca Sfânta Teofana Basarab să fie patroana Atelierelor noastre și a celor care se ostenesc în ele, având în vedere personalitatea ei duhovnicească și destinul de trăitoare și mărturisitoare a credinței în afara hotarelor Țării”, a transmis Episcopul vicar Sofian Brașoveanul săptămâna trecută pe Facebook.

Ierarhul a mai explicat pentru Basilica.ro că „atelierele sunt gândite să se dezvolte pe două sectoare: pictură și croitorie, pentru nevoile din cadrul comunității și arhiepiscopiei, având în același timp și o dimensiune misionară. În cadrul lor însă, vom putea întreprinde și alte tipuri de activități”.

„Aflându-ne la început, se lucrează deocamdată pe comenzi. În ateliere sunt implicați momentan patru oameni, măicuțele noastre și un angajat civil, pentru că prin ele dorim, pe lângă cele expuse mai sus, să ne și autofinanțăm, cel puțin într-o anumită măsură, deocamdată”, a continuat Preasfinția Sa.

„Deocamdată atelierele funcționează doar local, în spațiile din Așezământul nou construit, noi fiind la început.”

Sfințirea Mare a apei de Bobotează în Sala Crucilor a Centrului Bisericesc München. Foto: Facebook / Episcop Sofian Brașoveanul

„Dacă lucrurile vor evolua cum ne dorim, faptul de a putea organiza workshopuri de creație în parohii sau în alte părți ar fi foarte binevenit, din punct de vedere identitar, în cadrul comunităților noastre, dar ar avea o valoare misionară de impact într-o lume – în mijlocul căreia trăim – care cunoaște foarte puțin ortodoxia de tradiție românească”, a adăugat episcopul vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.


Lucrările la Centrul Bisericesc din München au început în 2014. În 11 septembrie 2022 a fost sfințit altarul din Sala Crucilor. Proiectul centrului, realizat de arhitecții Șerban Sturdza, Matei Stoean și Tudor Elian, a câștigat Premiul „Arhitectură construită / Arhitectură publică” (ex aequo) al Anualei de Arhitectură București 2022.

Donează

Din afara țării

Beneficiar: Rum. Orth. Metropolie – Kirchenzentrum München
IBAN: 
DE76 7509 0300 0005 1307 35
BIC: 
GENODEF 1M05
Scopul: 
Kirchenbau / Pentru construirea bisericii

Din România

Beneficiar: Asociația Sprijin pentru Așezământul Bisericesc – Înălțarea Sf. Cruci – München
Sediu
: Strada Principatele Unite nr. 10, et 2, ap 2, Sector 4, cod poștal 040165, Bucureşti
Nr. de înregistrare în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor: 9/19.02.2016
C.I.F: 35854200
Telefon: 021 337 32 98
Mobil: 0768 677 564
Email[email protected] 
Webwww.sprijincbrom.ro

Foto credit: Centrul Bisericesc din München

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente