Atelierele Arhiepiscopiei Bucureștilor produc combinezoane din poliester pentru voluntari

Încă de la începutul stării de urgență, atelierele Arhiepiscopiei Bucureștilor care realizau veșminte, uniforme clericale sau alte obiecte bisericești s-au orientat spre confecționarea materialelor de protecție pentru voluntarii Bisericii care ajută persoanele izolate.

Într-o primă etapă, Serviciul Colportaj a confecționat 6.500 de măști de protecție reutilizabile și peste 500 de combinezoane din bumbac.

Începând de luni, 04 mai 2020, atelierele de broderie și croitorie bisericească ale Arhiepiscopiei produc combinezoane din Poliester 100%.

Demersul a fost posibil „grație unei donații a unui binefăcător și prin intervenția parohiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor”, a precizat la Trinitas TV Protos. Joachim Bejenariu, consilier eparhial – Serviciul Colportaj București.

Părintele consilier a spus că a fost nevoie de tipare speciale și de regândirea fluxului tehnologic. Pentru unele etape de lucru, Atelierul de croitorie „Reverenda” și Atelierul de broderie „Altarul” au fost nevoite să fuzioneze.

Angajate ale Serviciului Colportaj lucrând la confecționarea combinezoanelor. ©Basilica.ro / Raluca Ene

„Acest ajutor concret reprezintă bucuria noastră, a ostenitorilor Serviciului Colportaj București”, a spus Protos. Joachim Bejenariu, amintind că noile echipamente de protecție sunt destinate voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și celor care ajută pacienții din spitale ori pe cei aflați la domiciliu sau pe vârstnicii izolați.

Combinezoanele din poliester 100% produse în atelierele Serviciului de Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor sunt de calitatea I, impermeabile și refolosibile.


Valoarea totală a măsurilor de sprijin oferite de Biserica Ortodoxă Română de la începutul crizei de sănătate Covid-19 și până la data de 27 aprilie se ridică la 14.876.474 lei (3.080.015 euro).

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente