Atelierele #ITO2016: Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii

A doua şi ultima zi a atelierelor de lucru din cadrul #ITO2016 i-a reunit pe tineri în comuniune şi conlucrare. Dezbaterile de astăzi, 3 septembrie 2016, s-au desfăşurat având ca temă: Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii – comunicare adecvată/ neadecvată; suficientă/insuficientă.

Subcategorii pentru activităţile în echipă au fost:

  • familia creștină – tabloul/profilul familiei creștine în societatea de azi; cum văd tinerii familia creștină?
  • educația pentru sănătate – modalități de abordare adecvată a educației pentru sănătate;
  • ora de Religie – așteptări, sugestii de îmbunătățire, abordări inovative;
  • (auto)descoperirea, (auto)definirea și cercul de prieteni în Biserică – spațiu al socializării tinerilor

Întreaga întâlnire a fost o experiență de neuitat ce va rămâne întipărită pentru totdeauna în inima mea. A fost o bucurie să mă aflu aici!, ne-a transmis Stănculescu Ioana, Giurgiu

20

Tinerii sunt foarte implicaţi, apreciază aceste ateliere de lucru, metodele folosite, temele abordate, se simt liberi în exprimare şi sunt foarte descurcăreţi. Ne-au transmis că îsi doresc să fie organizate  mai multe astfel de evenimente. Şi noi moderatorii ne simţim foarte bine, avem o mare statisfacţie sufletească şi ne face mare placere să lucram cu aceşti tineri minunaţi veniţi din toate colţurile  Ortodoxiei, a precizat Alexandru Cutchi, coordonator voluntari de la Liceul Virgil Madgeru.

07

Atelierele de lucru la care am participat au fost foarte benefice. Mi-am însuşit multe cunoştinte. Mi-au placut temele abordate şi in special deschiderea şi implicarea coordonatorilor. Am avut o atmosferă călduroasă. Abia astept anul întâlnirea de anul viitor, ne-a transmis un tânăr participant la atelierul de lucru de la liceul Aurel Vlaicu.

#ITO2016 se va încheia mâine, 4 septembrie 2016.

Liceul Mihai Viteazul

Liceul Virgil Madgearu

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti

Liceul Mihai Eminescu

Liceul Ion Creangă

Liceul Ion Neculce

Liceul Aurel Vlaicu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente