Atelierele #ITO2016: Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii

A doua şi ultima zi a atelierelor de lucru din cadrul #ITO2016 i-a reunit pe tineri în comuniune şi conlucrare. Dezbaterile de astăzi, 3 septembrie 2016, s-au desfăşurat având ca temă: Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii – comunicare adecvată/ neadecvată; suficientă/insuficientă.

Subcategorii pentru activităţile în echipă au fost:

  • familia creștină – tabloul/profilul familiei creștine în societatea de azi; cum văd tinerii familia creștină?
  • educația pentru sănătate – modalități de abordare adecvată a educației pentru sănătate;
  • ora de Religie – așteptări, sugestii de îmbunătățire, abordări inovative;
  • (auto)descoperirea, (auto)definirea și cercul de prieteni în Biserică – spațiu al socializării tinerilor

Întreaga întâlnire a fost o experiență de neuitat ce va rămâne întipărită pentru totdeauna în inima mea. A fost o bucurie să mă aflu aici!, ne-a transmis Stănculescu Ioana, Giurgiu

20

Tinerii sunt foarte implicaţi, apreciază aceste ateliere de lucru, metodele folosite, temele abordate, se simt liberi în exprimare şi sunt foarte descurcăreţi. Ne-au transmis că îsi doresc să fie organizate  mai multe astfel de evenimente. Şi noi moderatorii ne simţim foarte bine, avem o mare statisfacţie sufletească şi ne face mare placere să lucram cu aceşti tineri minunaţi veniţi din toate colţurile  Ortodoxiei, a precizat Alexandru Cutchi, coordonator voluntari de la Liceul Virgil Madgeru.

07

Atelierele de lucru la care am participat au fost foarte benefice. Mi-am însuşit multe cunoştinte. Mi-au placut temele abordate şi in special deschiderea şi implicarea coordonatorilor. Am avut o atmosferă călduroasă. Abia astept anul întâlnirea de anul viitor, ne-a transmis un tânăr participant la atelierul de lucru de la liceul Aurel Vlaicu.

#ITO2016 se va încheia mâine, 4 septembrie 2016.

Liceul Mihai Viteazul

Liceul Virgil Madgearu

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti

Liceul Mihai Eminescu

Liceul Ion Creangă

Liceul Ion Neculce

Liceul Aurel Vlaicu

Comentarii Facebook


Știri recente