Aspecte practice privind ora de religie în contextul anului omagial 2020, discutate la Congresul de la Caraiman

La Congresul naţional „Hristos împărtăşit copiilor” care se desfășoară în perioada 17-19 septembrie 2019 la Centrul „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman , se discută printre numeroase teme despre aspecte practice privind ora de religie în contextul anului omagial 2020.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2020, „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

Cea de-a 12-a ediție reunește reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Fundaţiei World Vision România, precum şi responsabili de programul catehetic ai eparhiilor din ţară şi din diasporă.

Programul cuprinde sesiuni de comunicări științifice în care se discută despre eficacitatea la nivel local a proiectelor desfășurate de Patriarhia Română pentru tineri și despre educația religioasă ca factor important în formarea lor.

„Pe parcursul celor trei zile ale congresului, vom încerca să identificăm, prin discuții în plen și ateliere tematice, cele mai potrivite soluții prin care să contribuim la creșterea interesului copiilor pentru actul educațional” a declarat Pr. Florin Marica de la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române pentru Ziarul Lumina.

Directorul fundației „World Vision România”, partener al Patriarhiei Române în desfăşurarea proiectului „Hristos împărtăşit copiilor” a subliniat importanța colaborării cu Patriarhia Română în cadrul procesului educațional.

„În ultimii 12 ani, împreună cu Patriarhia Română am implementat programele «Alege școala!» la nivel național, unde avem activități extracurriculare, remediale și un program de a doua șansă.”

„Împreună, proiectele noastre au ajuns la peste 45.000 de copii care au mers în tabere, au participat la activități remediale și au fost expuși la un alt fel de educație”, a spus Mihaela Loredana Nabăr.

„Hristos împărtăşit copiilor” a fost implementat încă din 2006 la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Vezi și 7 citate duhovnicești ale Patriarhului Daniel despre educația copiilor.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente