Aspecte canonico-juridice în activitatea preoților de caritate

Preoții de caritate din spitalele și cimitirele de stat din București s-au întâlnit astăzi, 7 mai 2014, în ședință comună de lucru. Conferința s-a desfășurat la sediul Bibliotecii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de la Mănăstirea Antim. Au fost discutate aspecte canonico-juridice ce țin de activitatea preoților de caritate, invitatul sesiunii fiind părintele Ionuț Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

„Această întâlnire este o continuare din punctul de vedere al Cancelariei Sfântului Sinod a consultării cu preoții misionari din diverse sectoare de activitate. A fost precedată de o întâlnire cu preoții coordonatori ai asistenței religioase în Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naționale, penitenciare. Acum este o întâlnire cu preoții de spital și de cimitir. Fiecare categorie dintre acești preoți misionari au probleme specifice. Un specific general decurge din dubla subordonare. Ei sunt subordonați canonic Bisericii, iar din punct de vedere administrativ, program de lucru și salarizare ei sunt subordonați spitalului, penitenciarului, unității militare în care ei funcționează. De aceea o serie de probleme privesc aceste aspecte de corelare a dublei subordonări, dar mai sunt și probleme care privesc desfășurarea concretă a activității în respectivele unități. Rezultatul discuțiilor va fi înaintate spre dezbatere Sfântului Sinod după o consultare a tuturor eparhiilor pe problemele punctual identificate”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Ionuț Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

Conferința a fost cea de-a XII-a sesiune comună a preoților de caritate din București. Întâlnirea a fost una așteptată, întrucât tema propusă a fost de mare interes.

Preoții de caritate din spitalele și cimitirele de stat din Capitală se întâlnesc în ședință comună de 2 ori pe an.

Comentarii Facebook


Știri recente