Asociația Vasiliada, partener la Semimaratonul Craiovei: Ajută o mamă singură și pe fetița ei să aibă casa lor

Asociația Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei este partener la Semimaratonul Craiovei, primul eveniment de fundraising comunitar din localitate. Semimaratonul Craiovei susține mai multe cauze comunitare, printre care și cea propusă de Asociația Vasiliada: „Ajută o mamă singură și fetița ei să meargă la casa lor!”

Organizația susține cazul familiei monoparentale Căldăraru, o mamă și fetița ei în vârstă de nouă ani, care nu au acoperiș deasupra capului și locuiesc la Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” al asociației.

Doamna Căldăraru a crescut prin diverse centre de plasament, neținând legătura cu familia de origine. După ce a născut fetița, a locuit într-un centru maternal, apoi în centrul nostru, neavând niciodată o locuință a lor. Pe tot parcursul șederii în Centrul Social „Sf. Vasile” mama a dat dovadă de responsabilitate, îngrijindu-se de fiecare dată ca fiica să aibă cele necesare pentru a merge la grădiniță, respectiv școală.

„Ana este un copil vesel în ciuda faptului că locuiește într-un centru alături doar de persoane adulte, îi place să meargă la școală, și-a făcut prieteni de vârsta ei și este de fiecare dată fericită când se întâlnește cu aceștia și desfășoară activități specifice vârstei. Așadar, cel mai bine pentru Ana ar fi să locuiască într-o locuință doar cu mama ei”, transmit reprezentanții asociației.

A nu avea acces la o locuință adecvată reprezintă cea mai serioasă manifestare a excluziunii sociale, mai transmit aceștia.

Lista cauzelor susținute la Semimaraton poate fi găsită pe pagina web a evenimentului, care are loc în 9 octombrie.

Asociația Vasiliada este una dintre cele mai dinamice organizaţii nonguvernamentale cu caracter umanitar din sud-vestul României, oferind anual sprijin direct pentru aproximativ 4.000 de persoane vulnerabile.

Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”, situat pe Strada Râului nr. 42 din Craiova, funcționează în baza unui parteneriat între Asociația Vasiliada, Consiliul Local Municipal Craiova și Arhiepiscopia Craiovei.

Organizația este membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române.

Donează

Asociația Vasiliada
CIF: 14190045
Cont: RO75 RNCB 0140 0184 5698 0001

Vezi și:

Foto credit: Asociația Vasiliada

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente