Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja, într-un nou proiect european

Miercuri, 5 august, a avut loc lansarea proiectului „Sprijinirea studenților în tranziția spre viață activă prin stagii de practică specializate, orientare în carieră și consiliere profesională – Sprijin pentru viitor!”, derulat de Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja în parteneriat cu SC Kubert HPS S.R.L., potrivit epr.ro.

Laeveniment, alături de reprezentanții celor două instituții s-au aflat cei ai Direcției Generale de Asistență Socială șiProtecția Copilului Bacău, profesori și studenți ai Universității ”Vasile Alecsandri” din Bacău, precum și reprezentanți ai Centrului Eparhial de la Roman. Delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost arhimandritul Pimen Costea, vicar-administrativ, care, în cuvântul rostit cu acest prilej a subliniat importanța implicării Bisericii în susținerea și promovarea tinerilor, menționând programele și proiectele social-filantropice pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului le derulează în ultimii ani. „Acest proiect are o durată de 5 luni și este cofinanțat din Fondul Social European – Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Scopul proiectului este crearea unui parteneriat performant între mediul academic și angajatori, cu scopul dobândirii dezvoltării cunoștințelor și a aptitudinilor de muncă ale studenților pentru facilitarea unei inserții optime a acestora pe piața muncii. Prin acest proiect se asigura dezvoltarea resursei umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii prin promovarea învățării pe tot parcursul vieții, pentru dobândirea cunoștințelor și dezvoltarea aptitudinilor de muncă a cel puțin 180 de studenți înmatriculați în sistem național de învățământ (licență sau master) din cadrul universităților din regiunile Nord-Est.

Activitățile proiectului vizează un grup țintă format din minim 180 de persoane”, a explicat pr. Ilarion Mâță, directorul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja.

Comentarii Facebook


Știri recente