Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja a serbat 10 ani de activitate cu rugăciune și burse pentru tineri

Săptămâna trecută au avut loc „Zilele Asociației Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, prin care organizația și-a cinstit patronul spiritual și a serbat un deceniu de activitate.

Seniorii găzduiți la Complexul socio-rezidențial pentru persoane vârstnice Hârja au participat vineri la activități de recreere și socializare, la un atelier de pictură, și o vizionare de film despre viața Sf. Domnitor Ștefan cel Mare.

Vineri seara, la centrul pentru vârstnici a fost oficiată slujba Privegherii de toată noaptea, în cadrul căreia a avut loc o procesiune cu Icoana sfântului voievod si cu moaștele sfinților ocrotitori, urmată de slujba Sfintei Liturghii, oficiată la primele ore ale dimineții, la care au participat atât preoții slujitori, cât și beneficiarii serviciilor oferite de asociație.

Sâmbătă, cei 40 de  copii de la Centrul de zi pentru copii cu risc de separare de părinți și marginalizare socială au participat la jocuri educaționale animate de tineri voluntari ai asociației și de cei ai Asociației Suroti din localitatea Mănăstirea Cașin.

Punctul culminant al serbării pentru copii a fost concursul de creație artistică și literară dedicat rugăciunii, la care au fost premiați 10 copii. Câștigătorii provin din familii cu posibilități materiale foarte reduse și au primit Bursa Școlară „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, acordată pe tot parcursul anului școlar viitor.

Tânărul Nicolae Mâță a realizat o prezentare a vieții Sf. Voievod Ștefan cel Mare,  copilăria și faptele de milostenie, dar și istoricul instituției de la Hârja.

Părintele Ilarion Mâță, președintele și fondatorul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja“, le-a mulțumit voluntarilor, copiilor și tuturor celor 80 de angajați ai Complexului de servicii socio-medicale și educaționale de la Hârja pentru dedicarea și dragostea pe care o manifestă zi de zi față de beneficiarii instituției sociale.

Asociația Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja a serbat 10 ani de activitate în perioada 1-2 iulie 2022. sursa foto: Doxologia.ro

După masa de prânz, copiii au participat la o sesiune de dansuri de tabără și au încheiat ziua cu alte jocuri.


Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” a fost înființată în 2012 la propunerea și inițiativa Părintelui Arhiepiscop Ioachim, ca prelungire a activității sociale deja existente la Hârja din 2006, prin Parohia Sf.  Gheorghe, furnizor social acreditat și licențiat în servicii rezidențiale pentru persoanele vârstnice.

Complexul de servicii socio-medicale și educaționale de la Hârja, pus sub ocrotirea Sf. Voievod Ștefan cel Mare, are cinci servicii sociale, două servicii medico-sociale, două servicii medicale și cinci structuri de economie socială. Acestea au aproximativ 1600 de beneficiari pe an.

La acestea se adaugă patru centre de tineret și voluntariat și trei centre de creație, artă și tradiție populară în care activează sute de copii și voluntari anual.

Asociația, înființată în 2012, este implicată, din 2019, și în sprijinirea familiilor și femeilor însărcinate prin Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii de la Hârja, care are hramul Buna Vestire.

Donează

Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”
CIF: 30368390
Cont: RO90RNCB0030128065570001

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente